Chi è la Vostra insegnante? Wie is jullie lerares?

Sinds 15 jaar  geef ik   Italiaanse les op maat  in Meerssen . Mijn naam is Jacqueline Hogenhuis geboren in Groningen en opgegroeid in Maastricht.  Ik  ben bi-lingual Nederlands-Italiaans.  Naast Italiaans spreek ik ook vloeiend Duits, Frans en Engels.

Het Italiaans beheers ik op C1 niveau.

Al sinds mijn geboorte ga ik meerdere keren per jaar naar  Lazise aan het Gardameer waar mijn grootvader een huis bouwde in 1961.  In Lazise ben ik opgegroeid tussen de Italiaanse kinderen en leerde van hen spelenderwijs Italiaans.

Op 15- jarige leeftijd was de tijd rijp om mij echt te gaan verdiepen in de Italiaanse taal en verbleef ik 6 maanden in Verona bij een advocatenfamilie als au-pair en volgde privé Italiaanse taallessen.

In de jaren daarna was ik werkzaam in het toerisme als cultureel reisleidster, tolk/vertaalster, entertainster en werd mij op 19-jarige leeftijd al gevraagd om  Italiaanse lessen te gaan geven  aan toeristen op Camping La Quercia aan het Gardameer, waar ik op dat moment als entertainster werkzaam was. De liefde voor het Italiaanse taal  is nooit meer overgegaan.

Na het behalen van mijn diploma Algemene Vakschool voor het Reisbureau Bedrijf in Leiden en nadat ik een aantal jaren voor American Express in Amsterdam heb gewerkt, ben ik weer naar Italië vertrokken en heb daar jarenlang  gewerkt voor Reisbureau Europlan in Bardolino  als   Cultureel Reisleidster ten behoeve van Franse, Duitse en Engelse toeristen.

Mijn werk bestond uit het gidsen van dagtochten naar alle kunststeden in Noord-Italië. Waaronder Verona, Venetië, Brescia, Milaan, Bergamo, Mantua, Bolzano, Vicenza, Padua en Florence.

In het jaar 2000 ben ik teruggekomen naar Maastricht en  ben ik 15 jaar  geleden officieel gestart met het geven van Italiaanse cursussen. Hierbij ligt de nadruk op de gewone spreektaal, die u  nodig hebt als u op vakantie gaat naar Italië. Hiervoor gebruik ik de communicatieve methode van uitgeverij Intertaal  Allegro Nuovo  en heel veel  lesmateriaal van o.a Alma Edizioni  uit Florence.

Mijn expertise zit hem in het op een enthousiaste, effectieve  manier overbrengen van mijn kennis van de Italiaanse taal met veel humor en daarnaast komen mijn kennis  van  de Italiaanse Kunst en cultuur ook veelvuldig aan bod.

Ik ben er trots op dat ik van mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur mijn werk heb kunnen maken en hoop het nog jaren te kunnen doen.

Tevens  bied ik U  de mogelijkheid om bij voldoende belangstelling, onder mijn  begeleiding naar Venetië, Verona, Mantua of Bergamo te gaan.

U kunt zo op een interactieve manier in een kleine groep alles proberen toe te passen wat U bij mij in de les heeft geleerd.

In April 2019 heb ik een studiereis  georganiseerd voor mijn leerlingen naar Mantua en verbleven wij in Hotel Gonzaga midden in het oude centrum en hebben mijn leerlingen Italiaans kunnen spreken met de locale bevolking.

In 2022 heb ik een reis georganiseerd en begeleid  naar het Gardameer, Verona en dit jaar ga ik met mijn leerlingen naar Bergamo, Milaan en het Lago d’Iseo met een wijnproeferij in Franciacorta.

Sinds  September 2021 geef ik de lessen in mijn  splinternieuwe leslokaal in huis. Mijn lessen zijn heel persoonlijk en de groepen zijn niet groter dan 6.