Chi è la Vostra insegnante? Wie is jullie Italiaanse lerares?

Al meer dan 10 jaar geef ik   Italiaanse les in Meerssen. Mijn naam is Jacqueline Hogenhuis 58 jaar en ben bi-lingual Nederlands-Italiaans.

Al sinds mijn geboorte kom ik ieder jaar in Lazise aan het Gardameer waar mijn grootvader een huis bouwde in 1961 direct aan het Meer. In Lazise ben ik opgegroeid tussen de Italiaanse kinderen en leerde van hen spelenderwijs Italiaans. Op mijn verjaardagen in Juli werden mijn Italiaanse vriendinnen uitgenodigd en zo leerde ik de taal uiteindelijk vanzelf.

Op 15- jarige leeftijd was de tijd rijp om mij echt te gaan verdiepen in de Italiaanse taal en verbleef ik 6 maanden in Verona bij een advocatenfamilie als au-pair en volgde privé Italiaans lessen in Verona.

In de jaren daarna was ik werkzaam in het toerisme als cultureel reisleidster, tolk/vertaalster, entertainster en gaf ik op 18-jarige leeftijd al Italiaanse les aan toeristen.

Na het behalen van mijn diploma Algemene Vakschool voor het Reisbureau Bedrijf in Leiden en nadat ik een aantal jaren voor American Express in Amsterdam heb gewerkt, ben ik weer naar Italië vertrokken en heb daar 10 jaar gewerkt voor Reisbureau Europlan in Bardolino  Cultureel Reisleidster ten behoeve van Franse, Duitse en Engelse toeristen.

Mijn werk bestond uit het gidsen van dagtochten naar alle kunststeden in Noord-Italië. Waaronder Verona, Venetië, Brescia, Milaan, Bergamo, Mantua, Bolzano, Vicenza, Padua en Florence.

In het jaar 2000 ben ik teruggekomen naar Maastricht en  ben ik 11 jaar  geleden officieel gestart met het geven van Italiaanse cursussen. Hierbij ligt de nadruk op de gewonespreektaal, die u  nodig hebt als u op vakantie gaat naar Italië. Hiervoor gebruik ik de communicatieve methode van uitgeverij Intertaal  Allegro Nuovo  en het lesmateriaal Al Dente 1 en 2 van Edizioni Casa delle Lingue van Uitgeverij Talenland. Daarnaast gebruik ik ook heel veel  lesmateriaal van o.a Alma Edizioni  uit Italië.

Mijn expertise zit hem in het op een enthousiaste stressloze manier overbrengen van mijn kennis van de Italiaanse taal en daarnaast komen de aspecten van  de Italiaanse Kunst en cultuur ook veelvuldig aan bod.

Ik ben er trots op dat ik van mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur mijn werk heb kunnen maken en hoop het nog jaren te kunnen doen.

Tevens  bied ik U  de mogelijkheid om bij voldoende belangstelling, onder mijn  begeleiding naar Venetië, Verona, Mantua of Bergamo te gaan.

U kunt zo op een interactieve manier in een kleine groep alles proberen toe te passen wat U bij mij in de les heeft geleerd.

In April 2019 georganiseerd voor mijn leerlingen naar Mantua en verbleven wij in Hotel Gonzaga midden in het oude centrum en hebben mijn leerlingen Italiaans kunnen spreken met de locale bevolking.

Voorlopig geef ik de lessen alleen nog online zodra daar verandering in komt zal ik dat via mijn website laten weten.