Zij gingen u voor

Begin september   worden de groepslessen weer voortgezet Individuele lessen zijn op aanvraag het hele jaar door mogelijk!

Hier volgt de feedback van een aantal cursisten:

“Sinds september volgen wij les bij Jacqueline. De sfeer is heel ongedwongen en gezellig en de groepen zijn klein  ± 7 personen. Het boek Allegro wordt als leidraad gebruikt, maar Jacqueline staat altijd open voor ideeen zo is er bijvoorbeeld een les besteed aan Italiaanse songteksten. In het lesgeven is Jacqueline net een echte Italiaanse signora; perfecte uitspraak, druk met gebaren en  heel enthousiast. Wat wij vooral waarderen is haar hart voor de cursisten; als je een les gemist hebt, mag je deze altijd inhalen, en als zij vind dat ze te veel is afgedwaald tijdens de les, waardoor ze minder is opgeschoten dan ze in gedachten had, plant ze een inhaalles. Als je het zelf ergens niet mee eens bent, of je vindt het te snel of juist te langzaam gaan, dan is daar altijd wat aan te doen. Jacqueline is een hartelijke, spontane en gezellige persoonlijkheid en dat maakt haar lessen zo bijzonder!”

 Bianca Ensinck & Alex de Jong
Importeurs van Italiaans Terracotta
www.casadibianca.nl
 
“Ik heb de lessen als heel leuk en leerzaam ervaren, veel geleerd op een leuke enthousiaste manier. Je brengt de lessen super leuk, boeiend en met veel humor, dit maakt het extra leuk. Ik raad ook iedereeen aan die Italiaans wil leren om dit bij jou te doen. Iemand die het niet weet zou zeggen dat je een op en top italiaanse bent, heerlijk toch! Volgend jaar ben ik weer van de partij.”
 
Saskia Colombara-Swagemakers
 
 “Afgelopen jaar september, las ik in de geulbode dat er in Meerssen Italiaanse les voor beginners ging starten. De lessen waren gezellig maar ook serieus. Door enthousiaste medecursisten ben ik na de eerste reeks van 15 lessen tot aan December doorgegaan in Januari met de tweede reeks. We kregen een nieuwe groep met nieuwe gezellige enthousiaste dames. Samen met Jacqueline en medecursisten hebben we de prachtige plaats Bergamo bezocht. Kregen natuurlijk opdrachten om ons geleerde Italiaans te testen. Deze dag heb ik met mijn zus en mijn moeder nog eens over gedaan. Door het feit dat alleen ik Italiaanse les heb gevolgd en me meer op mijn gemak voelde ( fouten durven maken )
sbagliando s’impara was ik uiterst verbaasd dat ik mij goed verstaanbaar kon maken! Dus Jacqueline door jou manier van les geven, heb ik het afgelopen jaar veel geleerd en in de praktijk kunnen brengen en ben ik dan ook van plan door te gaan met de lessen in september.”
 
Mille grazie!
Ciao e a presto
Dion Poper
 
De lessen van Jacqueline: Una insegnante particolare
 
Vanaf het moment dat de deurbel gaat begint de les eigenlijk al: “Avanti, avanti”. Je dompelt ons vanaf het eerste moment al in de Italianse sfeer. Heel prettig. Na wat chit-chat, na koffie en thee, beginnen we. Je bent gedreven : dat bevalt me. Je bent efficient in jouwlessen: geen tijd verloren laten gaan aan wat we al weten ( b.v. grammaticale begrippen) van de oefeningen alleen die dingen behandelen die we fout deden, de antwoorden zelf konden we immers zelf opzoeken. Het is duidelijk dat je veel van het Italiaans afweet en ook heel leuk veel van Italie. Je kunt ons echt enthousiasmeren voor het land, geeft goede tips en slaat niet op tilt bij stomme antwoorden onzerzijds. Je past je Italiaans aan aan wat wij nog net kunnen begrijpen. De sfeer in de klas in de Bokstraat is altijd prettig: zeker ook jou verdienste. Insomma, sono molto contento di Jacqueline, un’insegnante particolare.
 
Willem van de Berg
 
 
Cara Jacqueline,
 
Ruim 2 jaar hebben wij ( Fred en Sita), samen met onze vriend Willem, Italiaans bij jou geleerd. Wij hebben met veel plezier een aantal cursusboeken doorgewerkt, veel video’s bekeken en diverse tekstfragmenten beluisterd. Tot ons genoegen zijn we nu zover dat we een geschreven tekst goed kunnen begrijpen en een eenvoudig gesprek redelijk kunnen volgen. Onze actieve vaardigheden hopen we nog vaak in La Bella Italia te oefenen.
 
De lessen bij jou waren altijd gezellig en leerzaam en in de loop van de tijd zijn we ook veel te weten gekomen over Italie en de Italianen. Je sterkste kant vonden wij het gemak waarmee je op een grappige manier aandacht besteedde aan vocabulaire , grammatica en idioom. Zo zullen we niet vlug vergeten dat we om “un cucchiaino” moeten vragen als de koffie zonder lepeltje wordt geserveerd.
 
Jacqueline grazie mille voor je lessen en voor de koffie, met of zonder cucchiaino!
 
Sita en Fred
 
In de Corona-tijd een lang uitgestelde wens opgepakt: Italiaans leren. Vanwege Corona gekozen voor online prive-les wat me super is bevallen. Door de intensieve begeleiding ontzettend veel kunnen leren in een relatief korte tijd. Jacqueline neemt je in je eigen tempo zeer enthousiast mee in de Italiaanse taal. Bedankt voor jouw hulp, humor en enthousiasme!
 
Groet,
 
Wilbert van Beek