Lesmateriaal cursus Italiaans 2021

Voor de Italiaanse les maak ik bij Italiano per te gebruik van Italiaans voor beginners van de uitgeverij Intertaal  Allegro Nuovo en voor gevorderden wordt het lesmateriaal in overleg met de leerlingen gekozen.

Methodes

Sinds september 2018 maak ik bij italiano per te voor sommige leerlingen ook  gebruik van de lesmethode Al Dente. Deze leergang  bestond voorheen alleen in het Italiaans. Sinds dit jaar bestaat er ook een versie waarbij de grammatica in het Nederlands wordt uitgelegd. Aan Al Dente is  gewerkt door docenten uit verschillende landen en dat maakt deze leergang modern, actueel en actief.  Alle onderdelen zoals de Italiaanse grammatica, woordenschat, uitspraak, informatie over Italië en het Italiaanse volk, eindtaken en opdrachten bij de video’s en luisteroefeningen komen uitgebreid aan bod in een boek met meer 90 luisteroefeningen en dvd met videofragmenten.

cursus italiaans lesmethode al dente 1 cursus italiaans lesmethode al dente 2 cursus italiaans lesmethode al dente 3

Italiaanse les voor beginners Allegro nuovo 1 en 2

In mijn Italiaanse lessen voor beginners met weinig of totaal een kennis van de Italiaanse taal  gebruik ik ook de vernieuwde leergang Allegro nuovo  van Intertaal. De lesboeken worden aangevuld met materiaal van mijzelf uit Italië muziek, teksten uit Italiaanse tijdschriften, films etc.

Allegro Nuovo  is een tweedelige vernieuwde , communicatieve leergang Italiaans. Deel 1 leidt naar niveau A1 en deel 2 naar niveau A2 van het Europese referentiekader van de Raad van Europa. Aanvullende informatie over deze taalmethode kun je vinden op de website van Intertaal.

Allegro Nuovo   richt zich op cursisten met geen of geringe kennis van het Italiaans. Door de duidelijke opbouw en de ongedwongen Italiaanse sfeer is de methode Allegro Nuovo  een zeer uitnodigende leergang. Hierbij staat niet alleen het spreken, maar ook de kennis van het land en volk op de voorgrond.

De methode bestaat uit een tekstboek met luisteroefeningen op MP3 en een werkboek. Het werkboek wordt geleverd inclusief de taaltrainer. De taaltrainer biedt extra oefeningen waarmee de luistervaardigheid en uitspraak geoefend en verbeterd kunnen worden.