Lesmateriaal cursus Italiaans

Voor de italiaanse les maak ik bij Italiano per te gebruik van twee methodes: Italiaans voor beginners van de uitgeverij Intertaal  Con Piacere 1 en 2  en Al Dente van Uitgeverij Talenland in samenwerking met Edizioni Casa delle Lingue.

Nieuwe methode: Al Dente

Sinds september 2018 maak ik bij italiano per te ( Italiaans voor jou  2e jaars) gebruik van de lesmethode Al Dente. Deze leergang  bestond voorheen alleen in het Italiaans. Sinds dit jaar bestaat er ook een versie waarbij de grammatica in het Nederlands wordt uitgelegd. De eerste cursisten en ik  zijn heel enthousiast over deze lesmethode Italiaans. Aan Al Dente is  gewerkt door docenten uit verschillende landen en dat maakt deze leergang modern, actueel en actief.  Alle onderdelen zoals de Italiaanse grammatica, woordenschat, uitspraak, informatie over Italië en het Italiaanse volk, eindtaken en opdrachten bij de video’s en luisteroefeningen komen uitgebreid aan bod in een boek met meer 90 luisteroefeningen en dvd met videofragmenten.

cursus italiaans lesmethode al dente 1 cursus italiaans lesmethode al dente 2 cursus italiaans lesmethode al dente 3

Italiaanse les voor beginners Con Piacere 1 en 2

In mijn Italiaanse lessen voor beginners gebruik ik de vernieuwde leergang Con Piacere van Intertaal. De lesboeken worden aangevuld met materiaal van mijzelf uit Italië muziek, teksten uit Italiaanse tijdschriften, films etc. Voor informatie over de  nieuwe leergang van Intertaal  “Con Piacere” kunt u terecht op  www.conpiacere-online.nl v00r meer materiaal zoals oefeningen en Italiaanse links.

Con Piacere is een tweedelige, communicatieve leergang Italiaans. Deel 1 leidt naar niveau A1 en deel 2 naar niveau A2 van het Europese referentiekader van de Raad van Europa.

Con Piacere  richt zich op cursisten met geen of geringe kennis van het Italiaans. Door de duidelijke opbouw en de ongedwongen Italiaanse sfeer is de methode Con Piacere een zeer uitnodigende leergang. Hierbij staat niet alleen het spreken, maar ook de kennis van het land en volk op de voorgrond.

De methode bestaat uit een tekstboek met luister CD en een werkboek. Het werkboek wordt geleverd inclusief de taaltrainer. De taaltrainer biedt extra oefeningen waarmee de luistervaardigheid en uitspraak geoefend en verbeterd kunnen worden.

Voor de beginnerscursus heb je de onderstaande boeken nodig aangevuld met een goed Italiaans Nederlands en een Nederlands Italiaans woordenboek van bv Van Dale. Een woordenboek is ook te downloaden op je tablet of smartphone van Prisma deze is dan ook offline te gebruiken zonder WIFI heel handig voor als je op vakantie bent.

Al het overige lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.