Lesmateriaal cursus Italiaans 2023

Voor de Italiaanse les maak ik bij Italiano per te gebruik van Italiaans voor beginners van de uitgeverij Intertaal  Allegro Nuovo en voor gevorderden wordt het lesmateriaal in overleg met de leerlingen gekozen.

Italiaanse les voor beginners: Allegro nuovo 1 en 2

In mijn Italiaanse lessen voor beginners met weinig of totaal een kennis van de Italiaanse taal  gebruik ik ook de vernieuwde leergang Allegro Nuovo  van Intertaal. De lesboeken worden aangevuld met materiaal van mijzelf uit Italië muziek, teksten uit Italiaanse tijdschriften, films etc.

Allegro Nuovo  is een tweedelige vernieuwde , communicatieve leergang Italiaans. Deel 1 leidt naar niveau A1 en deel 2 naar niveau A2 van het Europese referentiekader van de Raad van Europa. Aanvullende informatie over deze taalmethode kun je vinden op de website van Intertaal.

Allegro Nuovo  richt zich op cursisten met geen of geringe kennis van het Italiaans. Door de duidelijke opbouw en de ongedwongen Italiaanse sfeer is de methode Allegro Nuovo  een zeer uitnodigende leergang. Hierbij staat niet alleen het spreken, maar ook de kennis van het land en volk op de voorgrond.

De methode bestaat uit een tekstboek met luisteroefeningen op MP3 en een werkboek. Het werkboek wordt geleverd inclusief de taaltrainer. De taaltrainer biedt extra oefeningen waarmee de luistervaardigheid en uitspraak geoefend en verbeterd kunnen worden.

allegro nuovo 1     allegro nuovo 2

Italiaanse les voor gevorderden: leergang Dieci van Alma Edizioni uit Florence.

Is een innovatieve leergang bestaande uit 10 hoofdstukken met veel video-, en luisteroefeningen, grammatica,  geïllustreerde woordenlijsten, aanvullende oefeningen en episodes met stripverhalen over het leven en denken in het Italiaans.  Veel ingesproken Italiaanse dialogen en moderne teksten.  Al het materiaal wordt middels QR codes aangeboden.

dieci a2     dieci b1